finavian johdannaissotkut

Press Report

Tuote uutislähteet päivitetään jatkuvasti

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Ads

Finavia-lausunnot paljastavat: Berner pelkäsi oman asemansa puolesta, Sipilä kieltäytyi tapaamasta Tiuraniemeä

17 helmikuu 2017 23:57:10 Iltalehti.fi tuoreimmat uutiset

Finavian hallituksen entisen puheenjohtajan Riitta Tiuraniemen eduskunnan tarkastusvaliokunnalle antamat lausunnot paljastavat mielenkiintoisia yksityiskohtia johdannaissotkun selvittelystä. Eduskunnan tarkastusvaliokunta julkisti Finavia-raporttinsa perjantaina. Raportissa moitittiin liikenne- ja viestintäministeriötä. Ministeri Anne Berneriä ei mainittu nimeltä. Finavian hallituksen entinen puheenjohtaja kääntyneensä johdannaissotkussa pääministeri Juha Sipilän puoleen. Finavian johdannaissotkun selvittelyä selvittänyt eduskunnan tarkastusvaliokunta julkisti raporttinsa perjantaina. Sen mukaan vastuukysymysten ratkaiseminen omistajan päätöksellä olisi ollut suositeltava toimintatapa.

Vice Kaikki uutiset Time17 helmikuu 2017 23:57:10


Ads

Tarkastusvaliokunnalta moitteet Finavian johdannaissotkusta

17 helmikuu 2017 11:31:36 Iltalehti.fi tuoreimmat uutiset

Eduskunnan tarkastusvaliokunta on antanut raporttinsa Finavia-asiassa. Sen mukaan vastuukysymysten ratkaiseminen omistajan päätöksellä yhtiökokouksessa olisi ollut suositeltava toimintatapa, kun kanteen nostamisesta on esitetty ristiriitaisia käsityksiä ja asiassa on viime kädessä kysymys valtion kokonaisedusta. Valiokunnan mukaan sovintoprosessiin liittyy sellaisia toimintatapoja ja tilanteita, jotka ovat valiokunnan mielestä omiaan sekoittamaan omistajaohjauksen ja yhtiön päätöksenteon toisiinsa.

Vice Kaikki uutiset Time17 helmikuu 2017 11:31:36


Päättyykö Bernerin piina? Valiokunnalta tuomio tänään

17 helmikuu 2017 09:57:40 Iltalehti.fi tuoreimmat uutiset

Tänään kuullaan, ohjasiko liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) ja hänen ministeriönsä lentokenttäoperaattori Finavian hallitusta asiattomasti niin sanotussa johdannaissotkussa. Liikenne- ja viestintäministeriö sai Valtiontalouden tarkastusvirastolta viime kesänä moitteita sen tavasta hoitaa Finavian johdannaiskaupoista kertyneitä tappioita. Finavian johdannaiskaupat aiheuttivat yhtiölle noin 34 miljoonan euron tappiot. Yhtiö nosti asiasta kanteet entistä hallitusta, yhtiön kahta ex-johtohenkilöä ja tilintarkastustoimistoa kohtaan, mutta perui aikeensa. Eduskunnan tarkastusvaliokunnan mietintö Finaviasta ja valtionyhtiöiden riskienhallinnasta valmistuu tänään. Mietintö julkistetaan kello 12, tarkastusvaliokunnan puheenjohtaja Eero Heinäluoma (sd) ilmoitti Twitterissä.

Vice Kaikki uutiset Time17 helmikuu 2017 09:57:40


Tarkastusvaliokunta jatkaa yhä Finavia-mietinnön rustaamista

14 helmikuu 2017 16:04:48 Iltalehti.fi tuoreimmat uutiset

Eduskunnan tarkastusvaliokunta jatkaa keskiviikkona Finavia-mietintöluonnoksen käsittelyä. Valiokuntaneuvos Nora Grönholmin mukaan on yhä epäselvää, voiko mietintö valmistua keskiviikkona vai tarvitaanko käsittelyyn lisäaikaa. Valiokunta tarkastelee mietinnössä lentokenttäyhtiö Finavian omistajaohjausta niin sanotun johdannaissotkun jälkipyykissä. Lisäksi valiokunnan on tarkoitus ottaa laajemmin kantaa valtionyhtiöiden omistajaohjauksen pelisääntöihin.

Vice Kaikki uutiset Time14 helmikuu 2017 16:04:48


Tarkastusvaliokunnassa yhä erimielisyyttä Finavia-mietinnöstä - käsittely loppusuoralla

12 joulukuu 2016 20:09:24 Iltalehti.fi tuoreimmat uutiset

Eduskunnan tarkastusvaliokunnassa on syntynyt erimielisyyttä Finavia-mietinnön painopisteistä. STT:n tietojen mukaan kyse on siitä, pitäisikö valiokunnan mietinnön kattaa aiottua laajemmin myös johdannaissotkun aiempia vaiheita. Valiokunta arvioi mietinnössä valtion lentoasemayhtiö Finavian omistajaohjausta ja myös valtion omistajaohjausta laajemmin.

Vice Kaikki uutiset Time12 joulukuu 2016 20:09:24


IL-analyysi: Bernerille tulossa nuhteet - vakavuudesta kova vääntö

10 joulukuu 2016 07:37:29 Iltalehti.fi tuoreimmat uutiset

Keskusta painaa päälle, että ministerin nuhteet jäisivät mahdollisimman kevyiksi, kirjoittaa Iltalehden Juha Ristamäki. IL:n tietojen mukaan Anne Berner tulee saamaan tarkastusvaliokunnalta moitteet Finavia-sotkusta. Moitteiden vakavuudesta käydään kuitenkin vielä kovaa vääntöä. Asia on joka tapauksessa vakava ministeri Bernerin kannalta. Eduskunnan tarkastusvaliokunta kokoontui tänään perjantaina kello 7 aamulla puimaan lentoasemayhtiö Finavian johdannaissotkun omistajaohjausta. Tilanne valiokunnassa on herkkä, mitä tulee mietinnön muotoiluihin. Valmista ei tullut perjantainakaan, homma tulee venymään ensi vuoteen.

Vice Kaikki uutiset Time10 joulukuu 2016 07:37:29


IL-analyysi: Bernerille tulossa nuhteet - vakavuudesta kova vääntö

10 joulukuu 2016 05:15:51 Iltalehti.fi tuoreimmat uutiset

Keskusta painaa päälle, että ministerin nuhteet jäisivät mahdollisimman kevyiksi, kirjoittaa Iltalehden Juha Ristamäki. IL:n tietojen mukaan Anne Berner tulee saamaan tarkastusvaliokunnalta moitteet Finavia-sotkusta. Moitteiden vakavuudesta käydään kuitenkin vielä kovaa vääntöä. Asia on joka tapauksessa vakava ministeri Bernerin kannalta. Eduskunnan tarkastusvaliokunta kokoontui tänään perjantaina kello 7 aamulla puimaan lentoasemayhtiö Finavian johdannaissotkun omistajaohjausta. Tilanne valiokunnassa on herkkä, mitä tulee mietinnön muotoiluihin. Valmista ei tullut perjantainakaan, homma tulee venymään ensi vuoteen.

Vice Kaikki uutiset Time10 joulukuu 2016 05:15:51


Berner tarkastusvaliokunnan kuultavana Finavia-vyyhdessä

12 lokakuu 2016 00:26:42 Iltalehti.fi tuoreimmat uutiset

Ministeri on kiistänyt puuttuneensa asiattomasti Finavian hallituksen päätöksiin. Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) on keskiviikkona eduskunnan tarkastusvaliokunnan kuultavana Finavia-vyyhdessä. Valiokunta arvioi parhaillaan valtion lentoasemayhtiö Finavian omistajaohjausta. Käytännössä valiokunta pyrkii selvittämään, ohjasiko Berner ja hänen ministeriönsä Finavian hallitusta asiattomasti niin sanotussa johdannaissotkussa.

Vice Kaikki uutiset Time12 lokakuu 2016 00:26:42


Deloitte-sopu kasattiin pikavauhtia - VNK:n korostama päätös ei ehtinyt valmistua

16 syyskuu 2016 18:54:43 Iltalehti.fi tuoreimmat uutiset

Johdannaiskanteiden sopiminen pika-aikataululla johti siihen, ettei Finavian hallitus ehtinyt odottaa asian selvittelyn kannalta keskeistä Tilintarkastuslautakunnan päätöstä. Lautakunta antoi Deloitten tilintarkastajalle huomautuksen ja Ernst Youngin tilintarkastajalle varoituksen. Valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosasto oli painottanut Tilintarkastuslautakunnan päätöstä, kun se arvioi johdannaissotkun vastuukysymyksiä ministeriön pyynnöstä viime marraskuussa.

Vice Kaikki uutiset Time16 syyskuu 2016 18:54:43


Liikenneministeriö sivuutti omistajaohjausosaston neuvot Finaviasta

16 syyskuu 2016 18:43:54 Iltalehti.fi tuoreimmat uutiset

Valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosasto antoi liikenne- ja viestintäministeriölle viime marraskuussa selkeän arvion siitä, miten valtio-omistaja voi vaikuttaa Finavian kannepäätökseen. Omistajaohjausosaston näkemyksen mukaan ministeriön olisi pitänyt järjestää yhtiökokous, jos se olisi halunnut perua yhtiön hallituksen päätökset vahingonkorvauskanteista johdannaissotkussa. Omistajaohjaus kertoi arvionsa muistiossa, jonka STT pyysi julkisuuslain perusteella.

Vice Kaikki uutiset Time16 syyskuu 2016 18:43:54